Inilah barisan kita. Yang last minit ber-ju-angggg.







Masa kan impian itu datang kalau tiada angan angan.
Masa kan usaha itu datang kalau tiada impian.
Masa kan semangat itu datang kalau tiada yang beri.


Psssst, ambik sekeping kertas. Tulis senarai impian kau. Dan setiap hari bangun tidur, baca balik apa yang kau nak capai. Nah. Mesti kepala hotak kau hari hari jadi motivated.



Kalau bukan sekarang, bila lagi?
Kalau bukan sekarang nak bagi mak bapak bangga, bila lagi?
Kalau bukan sekarang nak tidur sampai pukul 4-5 pagi, bila lagi?


Jom start engine, bagi yang terbaik. Walaupun terang terang ini adalah nasihat exam last minit, tapi come on. Tak lambat lagi. Majulah study last minit untuk orang orang yang berangan nak berjaya. Sedangkan Kolonel Sanders bukak KFC pada umur 60 tahun. Sedangkan Dale Carniege yang dulunya lelaki malang penjual sabun, kini adalah seorang motivator dunia. Sedangkan Thomas Edison pun cipta mentol 1000 kali cubaan. Sedangkan Henry Ford yang membuat kereta pertama pun dulu dia di hina di maki. Ini kan pulak kita yang terang terang manusia juga sama dengan Kolonel, Carniege, Edison dan Ford.


Semakin semua orang kentut berbau, semakin otak semua orang sama.


Ya, hipotesis diterima.
Maka, tiada apa yang mustahil.

Apa lagi tunggu? 1, 2, 3 GO.








6 comments:

maya said...

kak hanaaaaaa. comelnya! hehe. terus semangat kot nak study lepas baca entry ni. terima kasih yeee. maya dah start exam dah kemarin. dari mengantuk terus terbukak mata ni hahh! hehe. thanks again!

.s.o.f.i.a. said...

aku tak paham apa kaitan kentut ngan otak..... he he............

Ainee Cumi said...

Pergh!! Memang motivated habislah.. Suka! Suka! Nak print lepas tu nak tampal kat depan pintu keluar rumah

.rafiq. said...

haha motivasi yg baik. slmt mnduduki peperiksaan. pewittt.

Hettynsm said...

terbaiklah...lepas ni boleh jadi motivator bebas..motivate org
keep up hanna

Rozita said...

slmt berexam..
moga lulus cemerlang
boleh jadi rakyat terbilang

Search This Blog