Kepada gadis, perempuan, wanita wanita. Dan tak lupa, lelaki juga.






1) Hari ni adalah hari wanita sedunia.


2) Mak aku, mak kau, mak korang, mak depa. Adalah wanita.


3) Mungkin ada lelaki yang sedang meraikan hari wanita bersama-sama dengan gf mereka, instead of mak mereka.



4) Kelebihan 9 akal yang di beri Tuhan kepada lelaki, adalah bertujuan untuk membimbing wanita yang ada 1 akal. Maka lelaki, sila jangan pukul wanita, maki wanita, pakai buang wanita, hari ni tidur dengan wanita lain, esok kahwin dengan wanita alim. Apa kau ingat kau buat macam tu, Tuhan bagi kau lepas ke dapat wanita baik? Talk to the hand, der.



5) Please stop cakap wanita gedik sebab selalu menangis. Gila apa aku terasa kot weh? Haha. Masalah dia sekarang, kalau takde perempuan, siapa lagi nak menangis dalam dunia ni secara terang terangan? Lelaki kalau nak nangis dah la sorang-sorang time tengah mandi. Bila tanya, kau nangis eh? Lepas tu tak nak mengaku. Lepas tu tipu kata WOI CANTIK SKET, AKU MANA PERNAH NANGIS. LELAKI HATI KERING KOT. Padahal petang tadi baru nangis hingus sampai tekeluar boleh buat belon sebab tengok cerita Winter Sonata. Hati lembut bak sutera, ada hati buat fitnah kat diri sendiri kata hati kering. Kihkihkih.



6) Untuk pengetahuan lelaki, penyakit senggugut yang dialami oleh wanita hanyalah 1/10 dari sakit nak beranak. Okay kalau korang pernah tengok perempuan senggugut, korang akan tau. Ade setengah sampai tak boleh gerak langsung, ada setengah sampai pitam. Ade setengah sampai muka pucat, demam demam. Ade setengah kena baring meringkuk atau guling-guling atas lantai, sakit punya pasal. Dan kau bayangkan der der semua, macam mana pula reaksi wanita ketika nak beranak sebab nak keluarkan kita kita kita semua?



7) Maka, apa tunggu lagi, der der, ter ter semua? Pergi kat mak kau sekarang wish, SELAMAT HARI WANITA.



8) Dan sebab aku tau mak aku memang baca blog aku, maka lagu aku tujukan untuk perempuan cantik hidup aku,





Ana degil, tapi mak sayang ana kan?







11 comments:

cimut munniey :) said...

bestnya awok punya penulisan :D saya sokong HAK HAK

zarifahmr said...

itew dah wish kat mak itew yayy ! untuk hana juga, selamat hari wanita :))

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

:)

anies anessa said...

saya wanita,awak pon wanita...slamat hari wanita

hannamaruku said...

@ cimut
sokong jangan lupe bawak kepompong skali :B

@ bikpah
u too :)

@ nur fatin
:)

@ anies
slamat hari wanita!

kembatolo™ said...

selamat hari wanita.
lambat wish.beselah,delay sikit. hihi

CikKaikazie said...

hana suhwittt sgtttt

*lari cari henfon nak col mak*

cik kia said...

heee ana,selamat hari wanita ! hehe ana wanita ke girl ? erk erk ;)

bee.k0tt said...

haha ,. nice entri LOL ;)

hannamaruku said...

@ kembatolo
hehe takpe biar lambat asal wish ;p

@ cikkaikazie
lari jangan tak lari

@ cik kia
gadis pleaseee haha

@ bee kot
;)

izzati neL said...

loves that song.
bru je send msg lirik lgu ni ms bday mak i last week. =)

Search This Blog