Sunday, May 22, 2011

Kau tak mati lagi.






Aku mintak maaf jika aku tiba tiba keluarkan hormon kasar malam ni. Aku tak tau kenapa news feed aku belambak lambak sangat pasal orang putus cinta. Lepas tu keluar ayat sedih. Keluar lagu sedih. Keluar 'tanpa mu aku mati.' Mati ke kau sekarang? Mati ke tak? Lain lah kau sekarang tengah get ready tali rafia atas siling lepas tu nak gantung diri.



Dan sekarang, aku lemas tengok status status macam tu, aku geli. Maaf, aku bukan ditugaskan untuk faham perasaan berada di tempat kau. Tapi yang aku pasti, Tuhan memang akan selalu ada kat sisi kau. Kau takkan mati.




Jangan bersedih sampai bekudis hati kau. Mati sangat ke kau bila putus cinta? Kau tak putus cinta dengan Tuhan lagi. Tolong stop letak status pasal kau sedih ex kau dump kau, will you? Dunia tak kiamat lagi. Imam Mahdi tak turun lagi. Bulan akan turun malam ni perlahan, matahari naik esok pagi. Kau tak akan mati la, kau dengar tak apa aku cakap ni? Dan satu benda yang kau kena tau, untungnya kau. Kau sempat bertaubat lagi.



***


Dah dah la tu menangis. Kau tak mati lagi, kau tolong faham. Kau tak mati lagi.