Dari suara bukan merdu.





Aku baru lepas balik dari KL. Bila orang kata KL tu Kuala Lumpur, aku memang tak setuju langsung. Sebab aku rasa Kuala Lumpur tu patut di panggil, Kota Lemas. Serious kalau kau kata kau tak lemas bila duduk kat KL, kau gila. Memang. Duduk kat KL lama lama, boleh masuk klinik 1 Malaysia, kategori sakit jiwa. Jarak satu tempat kalau kau google kat google map yang hanyalah mengambil masa selama 5 minit, boleh jadi 400 jam bila kau kena mengharungi pelbagai jam di sepanjang jalan. Kalau dalam jam kau tidur, siap dah mimpi 45 episod pun kereta masih tak bergerak. Sebab tu lah orang kalau pergi kerja naik train. TAPI KALAU NAIK TRAIN PUN, ADA JUGAK LELAKI TAK PAHAM BAHASA NAIK KOC WANITA DALAM KTM, RASA MACAM NAK PERGI KAT DEPAN MUKA MEREKA DAN CAKAP, EH HELLO, PERIKSA SELUAR SEKARANG, KAU LELAKI KE PEREMPUAN? *tangan memegang kasut bersedia untuk membaling*



Jadi setelah beberapa interview yang telah di harung, maka aku telah mendapat kerja. Kerja ni memerlukan aku minum air asam jawa hari hari untuk bagi suara merdu. Ini bukan kerja penyanyi club atau pekerja kedai 5RM yang berdiri kat depan kedai lepas tu cakap SELAMAT DATANGGGG LIMA RINGGIT SETIAP BARANGGGGG. Tone dia annoying sampai aku hapal,tahu. Pendek cerita, aku kerja kat call centre. Tapi maksalah dia, aku dah testing suara banyak kali cuba nak jadi versi manja dah lemah gemalai demi kesejahteraan customer, SERIOUS FAILED. Sememangnya suara garau macam aku, memang takan berjaya untuk jadi cute, harap harap aku tak diterminate lepas sebulan kerja.



Dan sekarang ni aku ada maksalah lagi besar.


Tak tau mana datang jerawat kat atas dagu, baik punye. Belum campur dengan dahi aku. Ada lebih kurang 3 jerawat besar, 2 sederhana besar dan 15 jerawat kecik.


Dan yang paling best, tiba tiba ada tahi lalat kat bawah bibir. Ingat muka aku ni makanan terbiar ke lalat suka nak berak berak?



7 comments:

rafiq said...

taknak lah begayut ngan ko.. boleh meracau tgh malam..haha

lelaki yg masuk koc pompuan tu mesti suara dia merdu dari ko..haha

btw tahniah dpt keje baru. pasni bleh belanje aku. kan?

okay takyah cakap ko reply sbb takut aku merajok.. wa rembat lu kang..haha

nizamsani said...

apa nombor call centre tersebut.
nak telefonlah.hehe.

ajujua said...

jerawat yang keluar tu tanda stress...tahniah sebab dah dapat kerja..

hannamaruku said...

@ rafiq
aku reply sebab takot kau merajok. hahahaha. :P

@nizamsani
kekeke nanti aku bagi. dpt gaji kang aku beli buku kau weh! hehe.

@ajujua
yes, stree cari keje T_T

Ainee Cumi said...

Ohh sungguh Aini rasakan kelemasan tu k.hana oii.

Kat Ipoh tak ada call centre ke k.hana? Gaji best kot! NAKKK!!

Hello akak comel, dah ahh comel suara pun comel kot. Mana ada garau. Comelll!!

hannamaruku said...

kat ipoh tak sure la ainee? salu kan kat kl. tp kalau ainee nak, gtau tau. kak hana bg number dorang.

rafiq said...

LU MEMANG NAK KENA.... REMBAT!

Search This Blog

Powered by Blogger.