Sunday, December 18, 2011

Asbab dosa




Aku tak tolak lawak kasar. Tak tolak lawak bodoh. Tak tolak lawak pedih. Kau bahan macam mana pun, aku tak tolak. Aku telan. Sapu habis. Sebab at the end of the day, benda tu cuma lawak. Untuk bagi kau, aku, jiran kau, moksu kau, posmen kau ketawa.


Tapi bila orang dah start sembang pasal fizikal kau, I can't take it anymore. I seriously can't take it weh.


"Berhati-hatilah tentang apa yang kamu perkatakan,
terutama tentang fizikal seseorang.

Walau dengan niat bergurau atau mengusik,
mungkin tanpa sedar membuat dia kecil hati dan rendah diri.

Kekurangan dia itu adalah ujian buat dia,
maka jangan sampai menjadi asbab dosa buat kamu."


Titik.



No comments: