Saturday, December 10, 2011

Lidah sailormoon





Setiap kali bila security kompleks call department aku suruh paging, aku memang orang paling eksaited nak pegi. Bukan apa, bila dapat buat pengumuman, walaupun tak banyak, sikit pun jadi la nak rasa macam wow aku sungguh cute bila buat pengumuman kat shopping kompleks kekeke. Mula mula tak pernah ada comfiden di sebabkan suara garau dan payau. Tapi lepas di eksplen oleh senior, baru lah aku tau yang right after kau cakap depan mic announcement tu, suara kau akan otomatik jadi comel macam sailormoon.


Dan memang betul pun setiap kali nak paging customer sumpah rasa suara sexy gila rasa macam nak cium suara sendiri. Heh.


Maka hari ni macam biasa lah security kompleks call aku dan suruh paging. Ada customer lupa nak tutup lampu kereta.


" Selamat petang kepada pelanggan kami yang budiman. Sila ambil perhatian. Kepada pemilik kereta bernombor, AEY 3434, AEY 3434, LAMPU KERETA ANDA SEDANG BERBUNYI. Sila menuju ke arah kenderaan anda dengan segera. Terima kasih. "


LAMPU KERETA. SEDANG BERBUNYI.
LAMPU KERETA.
LAMPU KERETA.
LAMPU KERETA.
LAMPU KERETA.
SEDANG BERBUNYI.


Mana kau belajar lampu boleh ada bunyi, setan.



No comments: