Thursday, December 22, 2011

PMR (PenamparMuRingan)




Bila sembang pasal PMR memang serious kelakar. Teringat balik time aku dapat stret a lepas tu malam malam nak tidur lepas tu abah kejut aku bangun tidur dan TADAAAA. Aku dapat hengpon Nokia 3310 sebagai hadiah. Time tu tak payah cakap la punya seronok sampai lompat lompat. Aku ingat lagi hengpon tu kaler hitam. Esok tu bangga sekilo bawak hengpon pegi sekolah. Bila bosan bosan lepak luar rumah bajet nak show off kat jiran sebelah yang aku dah ada hengpon pada umur 15 tahun kau ada ke? Gigih gila pegi setting lepas tu play semua nenek ringtone yang ada time tu. Apa benda la punya turr geli dowh bila ingat balik kahkah.



Time muda muda mana ada simkad yang murah macam sekarang, 8.50 pun boleh dapat. Dulu sekali nak beli simkad kena ikat perut simpan duit belanja sekolah 14 tahun woi baru la dapat simkad Digi. Time tu simkad mana ada dalam plastik sekarang ni. Kena hingus pun boleh lebur. Dulu dulu simkad dalam peti besi, kotak segi empat sumpah aku ingat lagi kotak tu 60 rengget harga dia, tercirit ke tak tu?


Dan aku juga melalui jaman jaman yang mana sms time tu mahal lagi, sekali hantar 20 sen. Lepas tu baru la nak turun jadi 10 sen kalau friends and family tu pun dah rasa gila jebon punya murah. Sekarang ni kalau 8pax celcom 0.005 sen je hai la hai. Untungla!



Ucapan tahniah kepada adik. Aku dah niat dah nak bagi something kat dia kalau dapat 9a. Tapi, nampaknya tak payah la. Sebab dia dapat 8a 1b. Yes. Selamat duit aku. Kehkeh.




No comments: