f

Sunday, April 15, 2012

Hati untuk di sentuh, oleh siapa?

Kau tau? Dalam dunia ni aku rasa benda yang paling boleh sooth your heart adalah ayat-ayat Quran. Basically benda-benda macam ni dah sedia maklum oleh semua orang. Even kalau tengok kat status facebook ke, mana-mana pun. Orang yang tengah sedih mesti akan quote out ayat-ayat dari Quran.


Aku biasa dengar lagu-lagu nasyid sedih. Yang more to cinta pada Tuhan. Boleh buat menangis sepanjang pejalanan. Aku pun taktau kenapa aku macam tu. Everytime bila aku naik bus ke, train ke, aku akan jadi macam feeling sorang-sorang. Tengok pokok-pokok kat luar, awan, jalan. Dia akan automatik jadi sedu sedan sepoi sepoi mata. Confirm feeling tengok cerita hindustan datang.


So baru-baru ni din bawak tunjuk kat aku satu benda ajaib ciptaan umat islam (subhanallah), dan aku macam yaAllah kagum nya tengok ciptaan terkini macam ni! Dan terus rasa nak beli dan nak jual terus kat orang. Sebab kegunaan dia yang 3 in 1. Senang. Cepat. And soothing your heart somemore so why say no?




Ni adalah Quran dia. Benda ni bagus sebab bila kau mengaji sorang-sorang, takde siapa nak ajar lepas tu tak pasti bacaan dia macam mana, boleh pakai pen ni, touch je kat ayat mana nak dengar then akan terus keluar suara. Siap ada terjemahan. Pesen orang ego macam aku bagus betul pakai benda macam ni. Maklumlah, adik-adik lagi terel mengaji dari aku. Bila tak tau tajwid, rasa macam ish malunya nak tanya adik tapi gagah jugak panggil adik darjah 4 bagitau macam mana sebut tajwid yang aku baca. Hehe.





Beli Quran, dapat kadbod kecik ni sekali. Yang ni senang bawak pegi travel. Pen ni macam mp3. Boleh letak lagu-lagu dalam dia. Travel, cuma bawak pen ni dengan kadbod je. Dalam bus tiba-tiba rasa macam nak dengar Surah Al Waqiah yang sungguh inspirational itu, boleh dengar. Nak dengar arab sekali dengan translation boleh. Nak dengar BM alone pon boleh.



a) Quran (yang boleh di sentuh menggunakan pen untuk bacaan ayat dan translation)
b) Charger MP3
c) Pen untuk sentuh ayat dan dengar bacaan, merangkap MP3
d) Iqra' dan buku panduan sembahyang
e) Kadbod surah

No worries, produk ni telah di endorsed oleh Kementerian Dalam Negeri dan selamat di gunakan. :)

Aku jual dengan RM 280 including postage. Kalau sesiapa duduk kat Ipoh dan KL, nak tengok demo dulu pun boleh. Nak jadi agen pun boleh. Contact aku kat hannamaruku@yahoo.com


Investment apa lagi yang lebih berbaloi kalau bukan untuk agama sendiri?

1 comments:

qina said...

wahh bagus la Quran macam ni. senang kalau nak baiki tajwid ke ape. iAllah nnti rasa jugak nak ada Quran ni :)

 
Norhana Rosmida