Sarawak.


I took this picture during my work trip to Kuching last week. It's just absurdly amazing. Satu kelompok awan covered  an island, dramatik sangat.

Cant get enough of taking photos inside the plane. Banyak sangat tengok luar, sampai bila time landing, tiba-tiba muntah. Lepas tu dengan comel panggil steward yang the handsomest, dan proudly said ; ENCIK. NAH. MUNTAH SAYA.


Sorry steward. Maksalahnya saya memang taktau nak buang muntah saya kat mana. Takkan nak jadi macam cerita mr bean pegi letup kat muka orang sebelah?

Perempuan malaysia penakut macam saya.

Malam tadi sebelum aku tidur aku dengar bunyi macam meletup. Banyak kali. Taktau kenapa tiba-tiba menggigil. Terbayangkan macam mana takutnya situasi dengar bom meletup kat palestin - walhal malam tadi hanya bunyi bunga api.

Aku taktau apa yang aku akan rasa dan macam mana menggigil nya aku, takutnya aku nak mati, kalau Malaysia kena serang macam kat Gaza sekarang.

Pui. Penakut punya perempuan.

**
Untuk Gaza.RM 5 pun jadi la.

If you want to contribute and help their cause, please donate to IRM by these following accounts:
BIMB (Bank Islam) 1202 90100 6564 3
MBB (Maybank) 5621 4270 8704
CIMB (Cimb) 12
59 0000 804 058

Perkaitan antara Nicky Astria dan nak terbuang air.


      Bila kau naik kereta lepas tu driver kereta tu jenis telinga pekak ke macam mana. Sikit punya kuat dia pasang radio. Dah la pasang radio sinar fm. Lepas tu bila time Nicky Astria nyanyi lagu pitching yang tinggi tu, tiba-tiba dalam kereta kau mula rasa nak tekencing. Okay itu bukanlah point utama yang aku nak cakap skang ni. Point aku adalah, bila kau pasang radio kuat-kuat, dan kau bercadang juga untuk bersembang dengan penumpang kau, adakah kau tak rasa pening dengan bencana maha runsing ini? Lagu Nicky Astria pasang kuat-kuat, lepas tu driver nak cakap, penumpang depan nak cakap, penumpang belakang pun nak cakap. Nicky Astria pun nak nyanyi. Dan kau sorang-sorang kat belakang rasa nak tekencing. Bala nya.


Search This Blog

Powered by Blogger.